Antena 3 CNN Externe Un impostor s-a dat drept premierul Ucrainei și a încercat să discute cu ministrul Apărării din Marea Britanie

Un impostor s-a dat drept premierul Ucrainei și a încercat să discute cu ministrul Apărării din Marea Britanie

Secretarul Apărării din Marea Britanie, Ben Wallace, a anunțat pe Twitter că un individ ce pretindea că este Denis Șmihal, prim-ministrul Ucrainei, a încercat să discute cu el la telefon.

Un impostor s-a dat drept premierul Ucrainei și a încercat să discute cu ministrul Apărării din Marea Britanie
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    17 Mar 2022   •   19:28

"A pus câteva întrebări înșelătoare. După ce am devenit suspicios, am întrerupt apelul", a menționat Wallace (foto), fără a da alte detalii legate de discuția cu impostorul.

El a scris că incidentul este "o încercare disperată" și că indiferent câte dezinformări, distorsionări și trucuri murdare ar utiliza, Rusia nu va putea deturna atenția de la încălcările drepturilor omului și de la invazia din Ucraina.

O sursă din domeniul apărării, citată de Reuters, menționează că Wallace a ordonat o anchetă menită să determine cum a fost posibil incidentul.

Confesiunea demnitarului britanic vine după ce acesta a anunțat, cu ocazia unei vizite la Varșovia, că Londra va desfășura în Polonia sistemul defensiv anti-rachetă  Sky Sabre.

Marea Britanie desfășoară sistemul anti-rachetă Sky Sabre în Polonia, după masacrul făcut de ruși la baza Iavoriv

Această decizie vine după ce, săptămâna trecută, aviația rusă a bombardat baza ucraineană de la Iavoriv, situată la granița cu Polonia. Bombardamentele s-au soldat cu cel puțin 35 de morți.

"Vom desfășura în Polonia sistemul anti-rachetă cu rază medie Sky Sabre, împreună cu 100 de militari, pentru a garanta că suntem alături de Polonia și îi apărăm spațiul aerian de orice viitoare agresiune a Rusiei", a spus oficialul britanic.

Cei 100 de soldați britanici vor staționa în Polonia între trei și șase luni.

Potrivit armatei Regatului Unit, Sky Sabre este un sistem defensiv de ultimă generație, capabil să lovească o țintă de mărimea unei mingi de tenis care se deplasează cu viteza sunetului.

Sky Sabre are trei secțiuni: un radar de supraveghere 3D, o componentă de informații și management al luptei și un lansator de rachete. 

Sistemul lansează proiectile care pot atinge viteza de 3.680 kilometri pe oră.

Cu acest sistem, Polonia se poate apăra împotriva aviației militare, rachetelor și bombelor inamice, notează BBC.

×
Subiecte în articol: ben wallace premier Ucraina Sky Sabre
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close