Antena 3 CNN Externe Înalta Curte de Justiţie din Australia interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex

Înalta Curte de Justiţie din Australia interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex

Înalta Curte de Justiţie din Australia interzice căsătoria între persoane de acelaşi sex
Sursa foto: Foto: BBC
de S.T.    |    12 Dec 2013   •   08:22

Înalta Curte de Justiţie australiană, cea mai înaltă instanţă a ţării, a interzis joi căsătoria între persoane de acelaşi sex, la câteva zile după celebrarea primelor căsătorii gay în capitala Canberra, al cărei ansamblu legislativ votase în favoarea acestora, relatează AFP.
   
"Legea privind mariajul nu este validă pentru formarea sau recunoaşterea căsătoriei pentru cuplurile de acelaşi sex", a declarat Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi.
   
Guvernul federal a sesizat justiţia, deoarece căsătoria în Australia este reglementată de legea federală şi nu de către cele şase state şi două teritorii care compun ţara.
   
După autorizarea mariajului între persoane de acelaşi sex de către adunarea legislativă a teritoriului Canberra, legea a intrat în vigoare, doar în acest stat sâmbăta trecută, şi mai multe cupluri şi-au oficializat uniunea la miezul nopţii.
   
Însă guvernul a sesizat imediat justiţia pentru a anula aceste uniuni.
   
Uniunile civile între persoane de acelaşi sex sunt autorizate în majoritatea statelor australiene, însă căsătoria rămâne definită la nivel federal precum uniunea dintre un bărbat şi o femeie.

×
Subiecte în articol: casatorii gay
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close