Antena 3 CNN Externe Incendiu uriaș în stațiunea Marmaris, din Turcia. Un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției

Incendiu uriaș în stațiunea Marmaris, din Turcia. Un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în stațiunea Marmaris din sud-vestul Turciei. Un elicopter al pompierilor turci s-a prăbușit în timpul intervenției, potrivit Reuters.

Incendiu uriaș în stațiunea Marmaris, din Turcia. Un elicopter s-a prăbușit în timpul intervenției
Sursa foto: dailysabah.com
de Claudia Popovici    |    21 Sep 2022   •   18:27

Un incendiu de vegetație a izbucnit miercuri în orașul portuar turcesc Marmaris, o destinație turistică la Marea Egee. În timpul intervenției, un elicopter de pompieri s-a prăbușit, rănind grav o persoană aflată la bord.

Biroul guvernatorului local din Mugla a declarat că incendiul a izbucnit în pădurile din jurul zonei Yalancibogaz. Un fum gros s-a ridicat din munții care se învecinează cu marea.

Vântul a alimentat incendiul, au mai spus autoritățile. 15 elicoptere și opt avioane au aruncat apă asupra flăcărilor, în timp ce sute de persoane și zeci de camioane cu apă și tunuri cu apă ale poliției lucrau la sol pentru a stinge incendiul.

Incendiile de vara trecută, majoritatea produse tot în apropiere de Marmaris, au fost cele mai intense înregistrate vreodată în Turcia, a declarat atunci un specialist al Uniunii Europene, adăugând că Marea Mediterană a devenit un punct fierbinte al incendiilor de vegetație.

Guvernul turc a fost criticat pentru reacția lentă și slaba pregătire în lupta împotriva incendiilor de vegetație la scară largă, inclusiv pentru lipsa unor avioane moderne de stingere a incendiilor.

×
Subiecte în articol: incendiu turcia
Parteneri
Horoscop 25 septembrie - 1 octombrie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close