Antena 3 CNN Externe Începe războiul? Franţa este pregătită să atace Siria. Şi SUA a avertizat asupra unui atac militar

Începe războiul? Franţa este pregătită să atace Siria. Şi SUA a avertizat asupra unui atac militar

Începe războiul? Franţa este pregătită să atace Siria. Şi SUA a avertizat asupra unui atac militar
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    28 Aug 2012   •   08:21

Preşedintele Francois Hollande a atras atenţia, luni, că Franţa este pregătită pentru o intervenţie directă în Siria, dacă regimul actual va utiliza arme chimice.

"O spun cu seriozitatea care se cuvine: vom rămâne foarte vigilenţi alături de aliaţii noştri pentru a preveni utilizarea armelor chimice de către regimul (sirian - n.r.) care ar fi pentru comunitatea internaţională o cauză legitimă pentru intervenţia directă", a declarat şeful de stat, aflat la Paris, informează AFP.

Mai mult, Hollande a spus că problema aceasta depăşeşte graniţele Siriei.

"Este vorba despre toată securitate Orientului Mijlociu şi mai ales despre independenţa şi stabilitatea Libanului", a continuat şeful de stat francez.

Săptămâna trecută, preşedintele american Barack Obama a avertizat şi el regimul lui Bashar al-Assad că recurgerea la armele chimice sau chiar mutarea acestora ar reprezenta trasarea unei "linii roşii" pentru Washington ameninţând cu intervenţia militară, în caz de nevoie.

Potrivit celui mai recent bilanţ al Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), aproximativ 23.000 de persoane au murit în Siria, de la debutul revoltei, în martie 2011.



×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close