Antena 3 CNN Externe India, ţara în care femeile nu au drepturi. Povestea cutremurătoare a unei minore care a fost răpită şi vândută pentru sex şi sclavie

India, ţara în care femeile nu au drepturi. Povestea cutremurătoare a unei minore care a fost răpită şi vândută pentru sex şi sclavie

India, ţara în care femeile nu au drepturi. Povestea cutremurătoare a unei minore care a fost răpită şi vândută pentru sex şi sclavie
Sursa foto: Foto: indianexpress.com
09 Ian 2013   •   12:34
Moartea studentei care a fost violată în grup într-un autobuz din New Delhi a readus în opinia publică controversele privind defectele societăţii patriarhale din India, unde femeile sunt desconsiderate. La fel, uciderea în masă a fetuşilor de sex feminin, practicile culturale şi exploatarea sexuală a minorelor revoltă Occidentul.

În ediţia online de miercuri, BBC a prezentat povestea cutremurătoare a unei tinere în vârstă de 14 ani care, timp de un an, a fost exploatată sexual şi prin muncă de o familie care o cumpărase de la un traficant de carne vie.

Rukhsana se întorcea de la şcoală când a fost răpită de trei bărbaţi înarmaţi, care au ameninţat-o că "o vor face bucăţi" dacă opune rezistenţă.

La trei zile de la răpire, fata, care avea atunci 13 ani, a fost vândută în Haryana, nordul Indiei, unei familii formată din patru membri: o mamă şi cei trei fii ai săi.

Acolo, Rukhsana a suferit umilinţe greu de imaginat. A fost bătută, izolată de restul lumii şi violată în repetate rânduri de fiul cel mare al femeii, care considera că îi este soţ.

"Îmi spunea adesea: Te-am cumpărat, aşa că faci ce îţi spun eu! El şi mama lui mă băteau. Credeam că nu o să îmi revăd familia. Plângeam în fiecare zi", a povestit Rukhsana.

Într-una din zile însă, coşmarul ei avea să aibă sfârşit. Câţiva poliţişti i-au dat de urmă în casa în care era ostatică.

Deşi femeia care o cumpărase a încercat să nege, motivând că "nu prea au fete" în acea regiune, adevărul despre răpirea Rukhsanei a ieşit la iveală iar aceasta s-a întors la familia ei.

Mii de tinere dispar în India, în fiecare an. Ele sunt vândute spre prostituţie, sclavie sau, aşa cum i s-a întamplat tinerei Rukhsana, spre a deveni soţii bărbaţilor din nordul Indiei, care duc lipsă de femei din cauza uciderii în masă a fetuşilor.


Rukhsana, în maşina poliţiei, spunând ceea ce i s-a întâmplat. Rezemat de maşină, tatăl ascultă povestea cutremurătoare a fiicei sale


×
Parteneri
1,5 milioane de angajați români ar putea avea salarii mai mici, din iulie
x close