Antena 3 CNN Externe Intervenție cu gaze lacrimogene și tun cu apă împotriva manifestanților, în Turcia

Intervenție cu gaze lacrimogene și tun cu apă împotriva manifestanților, în Turcia

Intervenție cu gaze lacrimogene și tun cu apă împotriva manifestanților, în Turcia
16 Feb 2014   •   12:47

Poliția turcă a utilizat gaze lacrimogene și un tun cu apă împotriva manifestanților kurzi care cereau eliberarea fostului lider al Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Öcalan, atunci când protestele au căpătat un caracter violent, scrie AFP.

Peste o sută de manifestanți kurzi au aruncat cu pietre și cocteiluri Molotov în direcția trupelor de poliție, la Diyarbakir, oraș cu majoritate kurdă din sud-estul Turciei, la finalul unei adunări ce a marcat împlinirea a 15 ani de la arestarea lui Öcalan de către autorități.

Forțele de ordine au ripostat făcând uz de gaze lacrimogene și un tun cu apă.

Manifestații asemănătoare au avut loc în alte localități din sud-estul țării, iar poliția a intervenit pentru a îi împrăștia pe protestatarii violenți.

Abdullah Öcalan a fost condamnat la închisoare pe viață și trimis la penitenciarul de pe insula Imrali, în nord-vestul țării. Mii de kurzi se află în prezent în închisoare pentru presupusa lor apartenență la PKK, considerat ca o mișcare teroristă în Turcia și numeroase țări occidentale, sau la alte partide afiliate acestuia.

×
Subiecte în articol: turcia PKK
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close