Antena 3 CNN Externe Inundaţiile puternice continuă să facă victime în Europa

Inundaţiile puternice continuă să facă victime în Europa

Inundaţiile puternice continuă să facă victime în Europa
09 Iun 2010   •   16:29

Ploile torenţiale au provocat inundaţii în multe zone din Europa. Un om a murit la Istanbul în timp ce încerca să ajungă la o familie de sinistraţi. Probleme sunt şi în Ungaria, unde casele din mai multe sate au fost distruse de ape. Cea mai gravă situaţie este în Polonia, unde aproape 13.000 de locuinţe au fost acoperite de ape. Jurnaliştii de la Varşovia vorbesc deja despre cele mai grave inundaţii din ultimul secol.

Potrivit oficialilor din Istanbul, cel puţin un om, membru al echipelor de salvare, a murit după ce a fost luat de o viitură. Bărbatul încerca să ajute un grup de oameni aflaţi într-o casă izolată de ape.

Din cauza apelor, mai multe drumuri au fost închise şi zeci de şoferi au fost scoşi de pompieri din maşinile prinse de viituri.

În mai multe sate din zonă au fost distruse majoritatea locuinţelor iar oamenii acuză autorităţile că nu au intervenit la timp.

În Polonia se vorbeşte deja de amânarea alegerilor prezidenţiale din cauza inundaţiilor grave care au lovit ţara.

Potrivit presei poloneze, peste 42.000 de oameni au avut de suferit de pe urma inundaţiilor iar bilanţul provizoriu arată că aproape 13.000 de case sunt distruse de ape. Jurnaliştii vorbesc despre cele mai grave inundaţii produse în ultimul secol.


Antena 3



×
Subiecte în articol: inundatii Europa Polonia Istanbul
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close