Antena 3 CNN Externe Italia. 400 de agenţii au fost puse sub sechestru

Italia. 400 de agenţii au fost puse sub sechestru


Italia. 400 de agenţii au fost puse sub sechestru
05 Mar 2007   •   21:18

În Italia, 400 de agenţii specializate în transfer rapid de bani către străinătate au fost puse sub sechestru. Anunţul a fost făcut de Parchetul Naţional Anti-Mafie care suspectează agenţiile de spălare de bani şi alte acţiuni ilicite. Procurorii italieni bănuiesc şi faptul că respectivele agenţii finanţează reţele teroriste. Ancheta asupra acestor agenţii a început în anul 2004 în oraşul Ancona. Ulterior, cercetările au fost extinse în mai multe regiuni italiene. Au fost semnalate peste 280.000 de încălcări ale legilor bancare, prejudiciul total fiind de 88 de milioane de euro.

Doar la Ancona, Poliţia a descoperit, în relaţie directă cu Money Transfer, activităţi de pariuri clandestine, trafic cu droguri ,evaziune fiscală şi suspiciunea de finanţare de organizaţii teroriste. Potrivit procurorului Piero Grasso, riscul ca sistemul de transfer de bani să servească la finanţarea de activităţi teroriste este concret. În practică, este vorba de operaţiuni care scapă oricărui control. Circuitul utilizează bani cash, şi acest lucru îi ajută pe cei care fac transferurile să nu lase urme.

Circuitul, o alternativă a sistemului bancar, este utilizat mai ales de imigranţi pentru a trimite bani în ţările de origine. În Italia există 25.000 de astfel de agenţii, cel mai adesea buticuri mici. După Statele Unite, Italia estea doua piaţă pentru transferul de bani în străinătate, cu tranzacţii anuale în valoare totală de 1,4 miliarde de euro.

Antena 3

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close