Antena 3 Externe Italia vrea să ?disperseze? imigranţii pentru a nu crea ghetouri

Italia vrea să ?disperseze? imigranţii pentru a nu crea ghetouri

16 Feb 2010   •   14:52
Italia vrea să ?disperseze? imigranţii pentru a nu crea ghetouri
Sursa foto: proteste italia

Italia ar trebui să evite "ghetourile" dominate de grupuri etnice unice, declara ministrul de Interne Roberto Maroni în cadrul unui interviu publicat după violenţele interetnice de la Milano.
"Trebuie să încercăm să evităm concentrarea de etnii în aceeaşi zonă, ce ar putea duce la crearea de ghetouri," sublinia Maroni pentru Corriere della Sera.
Înjunghierea unui tânăr egiptean pusă pe seama unor bande de peruani şi ecuadorieni, sâmbătă, a dus la declanşarea unor violenţe de stradă de către nord-africani în zona de nord-est a regiunea industrializată a Italiei.
Ei au răsturnat mai multe maşini şi au atacat magazinele deţine de sud-americani în cartier.
Viceprimarul oraşului Milano, Riccardo De Corato, a denumit zona "un vest sălbatic între bandele de nord africani şi sud americani."
"Este un model social ce nu funcţionează şi trebuie reconstruit," arăta Maroni, adăugând că Italia ar trebui să găsească "noi ocazii pentru a integra străinii " care trăiesc legal în ţară.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close