Antena 3 CNN Externe Jakarta. Aproximativ 3.000 de indonezieni au manifestat împotriva filmului "Inocenţa musulmanilor"

Jakarta. Aproximativ 3.000 de indonezieni au manifestat împotriva filmului "Inocenţa musulmanilor"

Jakarta. Aproximativ 3.000 de indonezieni au manifestat împotriva filmului "Inocenţa musulmanilor"
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
30 Sep 2012   •   15:02

Aproximativ 3.000 de indonezieni au manifestat paşnic duminică împotriva filmului islamofob "Inocenţa musulmanilor" în zona Ambasadei Statelor Unite din Jakarta, relatează AFP.
   
Manifestanţii, susţinători ai partidului islamic conservator PKS, au fost ţinuţi la distanţă de misiunea americană, încadrată de aproximativ 400 de poliţişti, de tema unei repetări a confruntărilor care s-au produs în acelaşi loc la jumătatea lui septembrie.
   
Banderole şi pancarte îndemnau la "salvarea profetului Mahomed" şi la "trimiterea la dracu' a libertăţii presei".
   
"Este absolut evident că inamicul nostru adevărat este America", a declarat un membru PKS, într-un discurs adresat mulţimii, care striga "America şi Israelul, terorişti!".
   
"Judecaţi-l şi închideţi-l pe realizatorul filmului", a îndemnat alt orator, întâmpinat cu strigăte de "Allah akbar!" (Allah este cel mai mare).
   
Filmul "Innocence of Muslims" (Inocenţa musulmanilor), produs în Statele Unite, a provocat un val de manifestaţii în numeroase ţări din lume, în cursul cărora au fost omorâte aproximativ 30 de persoane.
   
În Indonezia, ţara cu cea mai importantă populaţie musulmană din lume, dar care practică un islam moderat, s-au succedat o serie de manifestaţii, însă acestea au reunit un număr relativ slab de persoane, fără să se înregistreze violenţe. O manifestaţie a islamiştilor organizată în faţa ambasadei americane de la Jakarta a produs, totuşi, confruntări sporadice, în care au fost rănite 11 persoane, la jumătatea lui septembrie.

×
Subiecte în articol: jakarta indonezia protest SUA islam
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close