Antena 3 CNN Externe Japonia susține că a identificat un submarin al Chinei în apropierea apelor sale teritoriale

Japonia susține că a identificat un submarin al Chinei în apropierea apelor sale teritoriale

Ministerul japonez al apărării a anunțat că un submarin ce se presupune a fi al Chinei, a fost detecta în apropierea insulelor sale de sud, pe fondul conflictului care persistă în Pacific.

Japonia susține că a identificat un submarin al Chinei în apropierea apelor sale teritoriale
Sursa foto: Twitter/Reuters
de Alexandra Ionescu    |    12 Sep 2021   •   12:39

Marina japoneză a identificat un submarin lângă insula Amami Shima, ce aparține de prefectura Kagoshima, a declarat ministerul într-o declarație.

Un distrugător chinez a fost, de asemenea, reperat în zonă. 

Tokyo a denunțat numeroase intruziuni ale chinezilor în apele sale teritoriale, în apropierea insulelor disputate în ultimii ani.

China a reacționat deseori cu furie împotriva navelor SUA care navigau prin zonele disputate din Mare Chinei de Sud, deși Washingtonul a susținut că este vorba despre libertatea de navigație, potrivit Reuters.

Wang Yi, un înalt diplomat chinez, ce vizitează Vietnamul în timpul călătoriei sale din Asia de Sud, a spus că cele două țări ar trebui să se abțină de la acțiuni ce ar putea complica și mări conflictul.

Ministrul japonez a precizat, în anunțul de duminică, faptul că forțele de apărare au reperat navele în apropierea apelor teritoriale, unde acestea trebuie să se identifice. Ministrul apărării, Noubo Kishi, și-a instruit personalul să ”strângă informații și să rămână în stare de alertă”.

Ambasada chineză nu a putut fi contactată pentru a oferi un comentariu.

Submarinul și-a continuat drumul în direcția vest, către insula Yokoate.

×
Subiecte în articol: China japonia submarin conflict
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close