Antena 3 CNN Externe Decizie scandaloasă luată de Japonia. Un program "științific" va utiliza banii contribuabililor pentru a ucide

Decizie scandaloasă luată de Japonia. Un program "științific" va utiliza banii contribuabililor pentru a ucide

Decizie scandaloasă luată de Japonia. Un program "științific" va utiliza banii contribuabililor pentru a ucide
Sursa foto: Foto: Tim Watters/Sea Shepherd
de S.T.    |    02 Dec 2015   •   15:37
Japonia va relua operaţiunile de vânătoare a balenelor în Oceanul Antarctic. Deşi anunţul a atras numerose critici din partea grupurilor de conservare, Japonia a susţinut că vânătoarea de balene e justificată pe motiv de colectare "a datelor ştiinţifice".

În documentele înaintate Comisiei Internaţionale pentru vânătoarea de balene (IWC), Joji Morishita, comisarul IWC pentru Japonia, a declarat că naţiunea sa va începe un nou program de vânătoarea de balene în Oceanul Antarctic. Planul său include capturarea a 333 de balene Minke (balena ştiucă) pe an, începând din 2016, informează sciencealert.com.

"Pentru a realiza conservarea resurselor este important de înţeles şi de anticipat efectele anumitor factori, spre exemplu, schimbările climatice. Din perspectivă ştiinţifică, trebuie să obţinem o înţelegere corectă a numeroaselor aspecte ale ecosistemului marin antarctic inclusiv şi dinamica animalelor, prin colectarea, acumularea, şi analiza datelor ştiinţifice", este un citat din planul Japoniei de vânătoare a balenelor.

Greg Hunt, ministrul Australian pentru mediul înconjurător, a declarat că nu acceptă conceptul de a ucide o balenă pentru aşa-numita "cercetare ştiinţifică".

"Japonia nu poate decide în mod unilateral dacă a abordat în mod adecvat (ştiinţific) întrebările. Nu este necesar să ucidem balene în numele cercetării. Tehnici de cercetare neletale sunt metodele cele mai eficace şi mai eficiente de a studia toate cetaceele", a declarat el.



 

×
Subiecte în articol: japonia balene
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close