Antena 3 CNN Externe Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk

Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk

Blue Origin, compania aerospațială condusă de Jeff Bezos, a dat în judecată NASA, după decizia agenției aerospațiale americane de a acorda un contract de 2,9 miliarde de dolari, pentru construirea unui lander lunar, companiei SpaceX, deținute de Elon Musk.

Jeff Bezos a dat în judecată NASA, pentru un contract acordat lui Elon Musk
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    16 Aug 2021   •   23:26

„Această plângere contestă evaluarea inadecvată și ilegală de către NASA a ofertelor”, au transmis avocații Blue Origin, citați de CNBC.

Acțiunea depusă luni în instanță reprezintă un nou pas în încercarea Blue Origin de a schimba decizia NASA de a acorda SpaceX contractul de construire a landerului lunar pe care agenția spațială americană vrea să îl folosească în misiunea sa de aselenizare care ar uma să aibă loc în anul 2024.

Plângerea Blue Origin vine la câteva săptămâni după ce Biroul de Contabilitate a guvernului american a respins o altă plângere înaintată de compania lui Bezos și a aprobat decizia NASA prin care oferă contractul companiei SpaceX, pentru construirea unui lander lunar Starship.

Agenția spațială americană anunțase în luna aprilie că a acordat contractul în valoare de 2,9 miliarde de dolari SpaceX

Blue Origin, SpaceX și o altă companie privată, Dynetics, au depus oferte pentru două contracte, însă NASA a anunțat că va oferi un singur contract din cauza bugetului redus.

Într-o serie de infografice comparative, Blue Origin a subliniat „numărul fără precedent de tehnologii, dezvoltări și operații care nu au fost făcute până acum, pentru ca Starship să aterizeze pe Lună”.

Blue Origin a lansat săptămâna trecută un infografic care adăuga că Starship este „un vehicul de lansare care nu a zburat niciodată pe orbită și este încă în curs de proiectare”.

Musk, ca răspuns la infograficul publicat de Blue Origin, și-a dat punctul de vedere asupra companiei lui Bezos și a criticilor sale.

„Lucrul trist este că, chiar dacă Moș Crăciun și-a făcut brusc hardware-ul real gratuit, primul lucru pe care ai vrea să-l faci este să-l anulezi”, a scris Musk într-un tweet.

×
Subiecte în articol: Jeff Bezos NASA Elon Musk Blue Origin
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close