Antena 3 CNN Externe Jens Stoltenberg: "NATO nu recunoaște anexările ilegale ale lui Putin"

Jens Stoltenberg: "NATO nu recunoaște anexările ilegale ale lui Putin"

Secretarul geneal al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat vineri că NATO nu recunoaște teritoriile anexate ilegale de Rusia. Acțiunea Moscovei a fost calificată drept "cea mai mare încercare de anexare a unui teritoriu european prin forță după Al Doilea Război Mondial".

Jens Stoltenberg: "NATO nu recunoaște anexările ilegale ale lui Putin"
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Dima    |    30 Sep 2022   •   19:58

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat vehement, vineri seară, anexările teritoriale decise de Rusia, avertizând că generează escaladarea conflictului, dar a amintit Ucrainei că admiterea în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate.

Mobilizarea militară decisă de preşedintele Vladimir Putin şi anexările teritoriale "constituie cea mai gravă escaladare a conflictului de când Rusia a invadat Ucraina în februarie", a declarat Jens Stoltenberg, potrivit postului de televiziune CNN.

"Putin a mobilizat sute de mii de trupe suplimentare, s-a angajat în ameninţări nucleare iresponsabile, iar acum a anexat ilegal noi teritorii ucrainene. Aceste acţiuni reprezintă cea mai gravă escaladare a conflictului de la începerea acestuia", a subliniat secretarul general al NATO.

Referindu-se la afirmaţiile preşedintelui Volodimir Zelenski privind candidatura Ucrainei pentru integrarea în NATO în procedură rapidă, Jens Stoltenberg a reamintit, potrivit cotidianului Le Figaro, că orice decizie de admitere a unui stat în Alianţa Nord-Atlantică necesită unanimitate din partea liderilor ţărilor membre.

Declarațiile lui Stoltenberg vin la câteva ore după ce Vladimir Putin a semnat tratatele de anexare a patru regiuni ucrainene.

Tot azi, după declarațiile lui Putin, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat că Ucraina a depus o cerere de aderare accelerată la Alianța Nord-Atlantică.

×
Subiecte în articol: NATO
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close