Antena 3 CNN Externe Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal în penitenciar. Încercase să-l scape de închisoare pe viață, în Argentina

Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal în penitenciar. Încercase să-l scape de închisoare pe viață, în Argentina

O judecătoare a fost surprinsă în timp ce săruta un criminal, chiar în penitenciar. Femeia încercase să-l scape de închisoarea pe viață, cu doar o săptămână înainte.

Judecătoare surprinsă în timp ce săruta un criminal în penitenciar. Încercase să-l scape de închisoare pe viață, în Argentina
Sursa foto: Daily Mail
de Cerasela Stafie    |    06 Ian 2022   •   10:13

Mariel Suarez, judecător din sudul provinciei Chubut, Argentina, a fost filmată sărutându-l pe Cristian ”Mai” Bustos, în închisoarea de lângă orașul Trelew, în după-amiaza zilei de 29 decembrie.

Cu doar o săptămână mai înainte, Suarez făcuse parte dintr-un complet de judecători care trebuia să decidă dacă bărbatul ar trebui să primească închisoare pe viață pentru uciderea ofițerului Leandro „Tito” Roberts în 2009.

Suarez a fost singurul judecător din complet care a votat împotriva condamnării pe viață, în ciuda faptului că i s-a spus că Bustos este un ”deținut foarte periculos”. Disidența ei nu a fost suficientă pentru a-l salva pe individ, care își va petrece restul vieții în spatele gratiilor.

Suarez este cercetată de Curtea Superioară din Chubut pentru ”comportament inadecvat” și se confruntă cu posibile sancțiuni. Bustos a fost închis pentru uciderea, în 2009, a ofițerului de poliție Leandro Roberts, care a fost împușcat mortal în timp ce urma să-l aresteze pe bărbat. Un al doilea polițist a fost rănit, potrivit Daily Mail.

Bărbatul a fost condamnat pentru omucidere și condamnat la închisoare pe viață după ce și-a recunoscut vinovăția în timpul procesului.

Curtea Superioară din Chubut a declarat că judecătorul a avut avut un comportament inadecvat: ”ancheta va căuta să stabilească circumstanțele întâlnirii dintre acel judecător și un deținut care este considerat extrem de periculos și care a fost recent condamnat în urma unui proces în orașul Esquel”.

„Se va analiza, de asemenea, cât a durat întâlnirea și caracteristicile acesteia, în vederea confirmării dacă au existat încălcări ale Legii Eticii Publice și ale reglementărilor interne ale autorității judiciare”, a adăugat.

Până acum nu a existat niciun comentariu din partea judecătorului aflat în centrul scandalului.

×
Subiecte în articol: judecatoare sarut criminal inchisoare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close