Antena 3 CNN Externe Julie Le Galliard, fostă campioană a Franţei la box, a murit de COVID-19 la doar de 31 de ani

Julie Le Galliard, fostă campioană a Franţei la box, a murit de COVID-19 la doar de 31 de ani

Fosta campioană la box a Franței Julie Le Galliard a murit la doar 31 de ani. Sportiva era infectată cu COVID-19 și se lupta de mai multe săptămâni cu complicațiile bolii.

Julie Le Galliard, fostă campioană a Franţei la box, a murit de COVID-19 la doar de 31 de ani
Sursa foto: Twitter/Le Parisien
de Cerasela Stafie    |    16 Noi 2021   •   21:44

Jule Le Galliard a fost în componența lotului Franţei între 2013 şi 2016, fiind campioană la categoria 57 de kilograme. Ea a fost confirmată cu COVID-19 și se afla în stare gravă la spital.

Decesul a survenit duminică, 14 noiembrie. „Cu o tristețe infinită aflăm de moartea lui Julie Le Galliard, la vârsta de 31 de ani, duminică seara, la spitalul din Marsilia, după ce s-a luptat timp de două luni împotriva complicațiilor cauzate de Covid 19”, a transmis Federația Franceză de Box printr-un comunicat de presă, potrivit Liberation.fr.

Rudele sportivei au precizat că acesta era vaccinată cu schema completă. În schimb, sportiva suferea de o imunodeficiență primară și nu făcuse și doza booster. Un apropiat al acesteia a transmis că imunitatea scăzuse considerabil din cauza bolii, iar complicațiile cauzate de SARS-Cov-2 i-au fost fatale.

„Julie avea o patologie respiratorie, care a făcut din ea o persoană cu risc ridicat. Este posibil ca această boală să fi înrăutățit lucrurile”, a spus un apropiat al sportivei pentru publicația citată mai sus.

“Ea a însemnat foarte mult pentru toţi cei din jurul clubului şi a fost foarte activă în ultimii ani ca boxer, voluntar, secretar, antrenor... Ea este unul dintre pilonii Dombasle Boxe. Îţi mulţumim pentru tot Julie, eşti şi vei rămâne în inimile noastre. Zâmbetul tău va pluti întotdeauna în Sala Fernand Poirson”, a anunțat clubul la care a activat sportiva.

×
Subiecte în articol: Franta campioana box
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close