Antena 3 CNN Externe Jumătate din cei 20.000 de sirieni ucişi de la începutul revoltelor au murit în ultimele patru luni

Jumătate din cei 20.000 de sirieni ucişi de la începutul revoltelor au murit în ultimele patru luni

Jumătate din cei 20.000 de sirieni ucişi de la începutul revoltelor au murit în ultimele patru luni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    30 Iul 2012   •   15:05

Aproape jumătate dintre cei 20.000 de sirieni ucişi de la începutul revoltelor împotriva regimului Bashar al-Assad şi-au găsit sfârşitul în ultimele patru luni, potrivit unei evidenţe a Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

"Aproximativ 45% dintre persoanele ucise în Siria şi-au găsit sfârşitul după 12 aprilie, dată la care a intrat în vigoare armistiţiul privind încetarea focului", armistiţiu care a fost proclamat de emisarul ONU şi al Ligii Arabe, Kofi Annan, dar care nu a fost niciodată respectat, a declarat, duminică, directorul OSDO, Rami Abdel Rahman.

Abdel Rahman, care a realizat o evidenţă zilnică a persoanelor decedate de la începutul revoltelor, a subliniat că doar în timpul lunii iulie, 3.867 de persoane au fost ucise, între care 2.764 de civili, 1.000 de soldaţi şi 103 dezertori.

Astfel, "conflictul devine din ce în ce mai violent", a atenţionat directorul OSDO.

Conform evidenţelor OSDO, peste 20.000 de persoane, între care 14.000 de civili, au fost ucise în Siria de la începutul revoltei împotriva regimului Bashar al-Assad, în martie 2011. OSDO califică drept "civili" persoanele care au luat arma în mână fără a fi militari.



×
Subiecte în articol: Siria morti ucisi revolte Bashar al-Assad
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close