Antena 3 CNN Externe Kievul acuză Rusia de ”dezinformare” și respinge afirmațiile cu privire la planificarea unei invazii în Donețk

Kievul acuză Rusia de ”dezinformare” și respinge afirmațiile cu privire la planificarea unei invazii în Donețk

Rusia răspândește ”dezinformare” cu privire la planificarea atacurilor ucrainene, spune Kievul, care respinge orice afirmație cu privire la planificarea unui atac în Republica Donețk.

Kievul acuză Rusia de ”dezinformare” și respinge afirmațiile cu privire la planificarea unei invazii în Donețk
Sursa foto: Getty Images/ Sean Gallup
de Cerasela Stafie    |    18 Feb 2022   •   18:00

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a acuzat vineri Rusia că a răspândit dezinformare. Presa rusă a transmis să forțele ucrainiele plănuiau să lanseze atacuri în estul Ucrainei sau să saboteze planurile chimice în regiune.

”Infirmăm categoric rapoartele rusești de dezinformare cu privire la presupusele operațiuni ofensive sau acte de sabotaj ale Ucrainei. Ucraina nu efectuează și nu planifică astfel de acțiuni în reugiuneaa Donbass ”, a scris el pe Twitter.

Rusia și Ucraina se acuză reciproc de atacuri. Kievul a transmis că în ultimele 24 de ore formațiunile armate ale Federației Ruse au încălcat încetarea focului în zona Operațiunii Forțelor Comunale (JFO) din estul Ucrainei de 60 de ori și au fost 43 de atacuri în care s-au folosit arme interzise prin acordurile de la Minsk.

De cealaltă parte, Kremlinul se plânge de atacurile forțelor ucrainiene: ”Republicile Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR) au raportat cele mai intense bombardamente ale armatei ucrainene din ultimele luni. Nu au existat încă date despre victime; cu toate acestea, o femeie a fost rănită, iar bombardamentele au deteriorat unele infrastructuri civile”, transmite agenția de presă rusă TASS.

×
Subiecte în articol: Rusia Ucraina dezinformare invazie
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close