Antena 3 CNN Externe Un mare lanţ de magazine interzice plata cash, în Germania | "Sunt curios dacă vor apărea oameni care să atace decizia magazinului"

Un mare lanţ de magazine interzice plata cash, în Germania | "Sunt curios dacă vor apărea oameni care să atace decizia magazinului"

Un mare lanț de supermarket-uri din Germania, interzice plata în numerar în toate cele 40 de magazine pe care le deține. Comercianții spun că astfel fac economie, fiindcă plata cu ajutorul cardului este mai ieftine decât cea cu bani cash.

Un mare lanţ de magazine interzice plata cash, în Germania | "Sunt curios dacă vor apărea oameni care să atace decizia magazinului"
Sursa foto: getty images | Compassionate Eye Foundation/Mark Langridge
de Ştefan Petrică    |    23 Ian 2023   •   19:06

Încă din timpul pandemiei mulți oameni au trecut de la plata numerar la card. Cu toate astea, încă mai sunt persoane care preferă să facă plățile cu bani cash.

Iată că apar magazine care impun exclusiv plata contactless. Este vorba despre retailerul de electronice Gravis, dealer autorizat Apple.

De precizat că acest lanț de magazine vinde produse electronice de marcă de la 1.000 de euro în sus.

"Sunt curios dacă se vor găsi oameni, avocați, apărători ai protecției datelor care să atace pe căi legale decizia magazinului. Însă opinia mea este că și atunci, dacă acest lucru nu se va întâmpla, va mai dura până când, de exemplul acesta va face pui. Pentru că Germania apreciază sfera privată", a spus Vlad Răicescu pentru Antena 3 CNN.

Citeşte şi: Modificări la acordarea cardului de energie. Câţi români vor primi ajutor pentru plata facturilor

"Trebuie să vorbim și despre digitalizare, care în general, în Germania este la un nivel destul de scăzut, deci nu peste tot poți plăti electronic. Micii comercianți refuză adesea să plătească taxele pentru astfel de tranzacții", a mai spus Vlad Răicescu.

Retilerul Gravis spune că plata fără numerar este simplă, sigură și rapidă și mai ieftină, mai ușoară și permite procese mai rapide.

În aceste cazuri, furnizorii au obligația de a-și informa din timp clienții, pentru a evita orice fel de problemă. Gravis a făcut deja asta și pornește de la premisa că majoritatea clienților înțeleg avantajele plăților fără numerar.

×
Subiecte în articol: magazin plata cu cardul Germania
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close