Antena 3 CNN Externe Letonia. Un hacker a recunoscut că a publicat veniturile funcţionarilor de rang înalt

Letonia. Un hacker a recunoscut că a publicat veniturile funcţionarilor de rang înalt

Letonia. Un hacker a recunoscut că a publicat veniturile funcţionarilor de rang înalt
Sursa foto: hacker
14 Mai 2010   •   16:15

Un hacker leton, cunoscut sub pseudonimul Neo, a recunoscut că a publicat pe Internet veniturile unor funcţionari letoni de rang înalt, după ce a pătruns în fişierele administraţiei fiscale, anunţă poliţia, citată de AFP.

Neo, identificat de poliţie ca fiind Ilmars Polkans, angajat al Universităţii din Riga, a fost reţinut miercuri, dar eliberat a doua zi.

"Ţinând cont de atitudinea sa, de declaraţii, de cooperare, nu am încercat să obţinem arestul preventiv", a declarat Ieva Reksna, purtătorul de cuvânt al poliţiei letone.

Joi dimineaţă, sute de letoni au protestat la Riga faţă de reţinerea lui Neo.

Manifestanţii au afişat o banderolă în faţa Guvernului din Riga pe care scria: "În Letonia, a fi inteligent şi cinstit este o crimă" şi "Nu uitaţi cine v-a ales".

Înainte de a fi arestat, Neo afirma că reprezintă Armata populară a trezirii, o grupare necunoscută până acum. Timp de trei ani, grupul a descărcat peste 7,5 milioane de documente stocate în arhivele serviciilor fiscale (SRS).

Publicarea veniturilor funcţionarilor de rang înalt demonstrează, conform hackerului, că măsurile de austeritate impuse de Guvernul Valdis Dombrovskis nu au fost aplicate echitabil.

Antena3.ro



×
Subiecte în articol: hacker letonia venituri functionari guvern
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close