Război în Siria. Un important lider islamist a fost ucis într-un raid aerian

17 Oct 2015   •   08:43
Război în Siria. Un important lider islamist a fost ucis într-un raid aerian

Un luptător saudit, membru, potrivit Washingtonului, al Frontului Al-Nosra, afiliat organizației Al-Qaida, a fost ucis de o lovitură aeriană în nordul Siriei, a informat vineri un ONG, transmite Agerpres.

Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO) a făcut cunoscut că Sanafi al-Nasr a fost ucis în provincia Alep împreună au alți doi lideri ai Frontului Al-Nosra.

Potrivit OSDO, cu sediul la Londra, cei trei indivizi au fost omorâți în timp ce se găseau într-o mașină, de un tir despre care nu se știe dacă provenea de la un avion al coaliției conduse de Statele Unite sau de la un aparat al forțelor ruse angajate în Siria.

Sanafi al-Nasr figurează ca unul din posibilele pseudonime ale lui Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, un saudit desemnat în 2014 de Departamentul Trezoreriei ca "terorist internațional", cu sediul în Siria pentru Frontul Al-Nosra și Al-Qaida.

OSDO i-a identificat pe ceilalți doi ca fiind Abu Yasser al-Maghrebi și Abu Mohammed al-Jazrawi.

Frontul Al-Nosra din Alep a publicat pe contul său de Twitter fotografia unei mașini distruse, afirmând că a fost lovită de un tir "al coaliției cruciaților și arabilor" la Al-Dana, la vest de Alep. Frontul nu a prezent însă niciun bilanț și nici numele victimelor.

Moartea lui Sanafi al-Nasr a mai fost anunțată în trecut din greșeală.

Loviturile Statelor Unite și aliaților acestora în Siria vizează în majoritate forțele grupării Statul Islamic, rivale celor ale Frontului Al-Nosra.

Ocazional, aviația americană a lovit și membri ai grupării numite Khorasan, acuzată că are în rândurile sale membri ai Al-Qaida cu misiunea de a pregăti atentate în Occident.

Parteneri
x close