Antena 3 CNN Externe Liga Arabă: Violenţele continuă în Siria. Vezi cicatricile represiunii sângeroase a regimului de la Damasc

Liga Arabă: Violenţele continuă în Siria. Vezi cicatricile represiunii sângeroase a regimului de la Damasc

Liga Arabă: Violenţele continuă în Siria. Vezi cicatricile represiunii sângeroase a regimului de la Damasc
Sursa foto: Foto:videonews.ro
03 Ian 2012   •   09:22

Secretarul general al Ligii Arabe Nabil al-Arabi a solicitat luni "încetarea focului" în Siria unde regimul continuă să reprime militanţii pro-democratici, relatează The Telegraph.
   
Arabi a afirmat că "ultimele rapoarte" ale observatoriilor din Siria arată că "se trag încă focuri de armă şi există lunetişti" în oraşele lor.

"Ar trebui să fie o încetare totală a focului", a adăugat acesta în cadrul primelor declaraţii despre misiunea observatorilor arabi.
   
Observatorii au fost, luni, în localităţile Homs, Hama (în centru), Deraa (în sud) unde a început mişcarea de contestare a regimului, precum şi în Daraya, în apropiere de Damasc pentru a evalua situaţia, conform agenţiei oficiale de presă Sana.
   
Într-o filmare făcută publică de oficialii Ligii Arabe, care a vizat oraşul sirian Homs, apar urmele violenţelor ce au fost purtate luni la rând între militanţii pro-democratici şi susţinătorii actualului regim.

Clădirile ciuruite de gloanţe, sau chiar dărâmate şi vehiculele arse alcătuiesc un peisaj macabru, care demonstrează represiunea sângeroasă pusă în practică de regim.

 

×
Subiecte în articol: Siria liga araba
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close