Antena 3 CNN Externe Londra cere Afganistanului mai multe trupe pentru a ajuta armata britanică

Londra cere Afganistanului mai multe trupe pentru a ajuta armata britanică

Londra cere Afganistanului mai multe trupe pentru a ajuta armata britanică
Sursa foto: armata britanica
14 Iul 2009   •   21:19

Premierul britanic Gordon Brown a cerut Afganistanului să crească ?substanţial? numărul trupelor sale pentru a ajuta armata regală să menţină poziţiile sale împotriva talibanilor în provincia Helmand, a declarat acesta în cadrul unor audieri în cadrul parlamentului.
Premierul a mai precizat că numărul trupelor britanice, acum cotate la 9.100, va fi revizuit după alegerile prezidenţiale din august şi după consultări cu aliaţii.

Recenta creştere de la 8.100 la 9.100 a fost văzută încă de la început ca o măsură temporară, pentru a se ajunge la circa 8.300 după alegeri, deşi Brown a refuzat să specifice numărul exact, lăsând să se înţeleagă uneori că numărul soldaţilor ar putea chiar creşte.

Brown a specificat că a vorbit cu preşedintele Karzai duminică pentru a-i cere mai mulţi militari afgani pentru operaţiunile din Helmand, pentru ca ?greu câştigatele noastre succese să fie consolidate?.

Ulterior a specificat că ar trebui să fie vorba de o creştere ?substanţială? , deşi oficialii de la Londra arătau că depinde de guvernul afgan numărul exact.

Brown a subliniat de două ori că a fost asigurat de comandanţii britanici din Afganistan că există destui militari pe front.
Finanţarea Londrei pentru operaţiunile pe teatrul de război au trecut de trei miliarde de lire sterline în acest an.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close