Antena 3 CNN Externe Londra interzice un marş islamist contra războiului din Afganistan

Londra interzice un marş islamist contra războiului din Afganistan

Londra interzice un marş islamist contra războiului din Afganistan
Sursa foto: anglia soldati Wootton Bassett
05 Ian 2010   •   16:20

Premierul britanic Gordon Brown a declarat că este oripilat că un grup islamist intenţionează să organizeze un marş printr-un oraş renumit pentru faptul că prezintă onorul soldaţilor britanici ucişi în Afganistan.
Orice încercare de a tulbura familiile soldaţilor morti este "respingătoare şi ofensatoare," arăta acesta într-un comunicat. Secretarul de Interne, Alan Johnson, a precizat de asemenea că propunerea de marş prin oraşul Wootton Bassett, în SV Anglieie, l-a revoltat şi că îl va interzice pe motive de ordine publică dacă poliţia şi autorităţile locale consideră acest lucru.
Este o tradiţie ca locuitorii din Wootton Bassett să iasă pe străzi pentru a saluta sicriele soldaţilor ucişi în lupte, transportaţi de la o bază aeriană din apropiere.
Activistul islamist Anjem Choudary declarase că organizaţia sa, Islam4UK, doreşte să organizeze o procesiune pentru a sublinia moartea "bărbaţilor musulmani, femei şi copii", care au fost ucişi în conflict.

Islam4UK doreşte introducerea legii sharia în Marea Britanie şi are legături cu liderul islamist Omar Bakri Mohammed, ce are interdicţie de a intra în Marea Britanie. Grupul nu a arătat când ar dori să organizeze marşul.
Circa 246 soldaţi au fost ucişi în Afganistan de la începere invaziei, în 2001.
O pagină facebook ce se opunei unei procesiuni în Wootton Bassett deja a strâns 180.000 susţinători.
Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close