Antena 3 CNN Externe Londra: Lipsa de elicoptere în Afganistan costă vieţi

Londra: Lipsa de elicoptere în Afganistan costă vieţi

Londra: Lipsa de elicoptere în Afganistan costă vieţi
Sursa foto: elicoptere afganistan
17 Iul 2009   •   09:04

Lipsa de elicoptere suficiente subminează "protecţia" trupelor din Afganistan, au apreciat parlamentarii de la Londra. Comisia de Apărare a Camerei Comunelor a mai apreciat că operaţiuni pe teatrul de luptă sunt împiedicate din cauza lipsei transportului aerian.
Ministerul Apărării trebuie să crească numărul de elicoptere şi să antreneze mai mulţi militari cu tehnica adecvată, a fost concluzia parlamentarilor britanici.
Criticile au venit în cadrul unui raport, demarat de furia provocată de moartea a 15 militari britanici în doar 10 zile în Afganistan. Pe de altă parte, premierul Gordon Brown a subliniat că este "absolut clar" că numărul mare de decese nu este datorat lipsei elicopterelor.
Preşedintele comisiei James Arbuthnot arăta că: "Se pare că actualii comandanţi nu pot realiza operaţiuni potenţial valoroase din cauza lipsei elicopterelor pentru transport în teatrul de operaţiuni. Suntem de asemenea preocupaţi că ei sunt nevoiţi să folosească transport terestru când elicopterele ar fi de preferat, atât pentru rezultat cât şi pentru protecţia trupelor. Credem că mărimea flotei este o problemă şi suntem convinşi că lipsa de elicoptere are consecinţe adverse asupra operaţiunilor?.
Parlamentarii s-au mai arătat surprinişi că militarii se antrenează uneori pe tipuri de aparate şi echipamente ce nu se regăsesc pe teatrul de operaţiuni, acolo adaptându-se cu noi comenzi, ceea ce este ?inacceptabil."
Antena3.ro

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close