Antena 3 CNN Externe Macron și Putin, discuție despre Ucraina: ”Occidentul nu a luat în considerare preocupările Rusiei”

Macron și Putin, discuție despre Ucraina: ”Occidentul nu a luat în considerare preocupările Rusiei”

Emmanuel Macron și Vladimir Putin au purtat o discuție telefonică cu privire la criza de la granița Ucrainei. Liderul rus s-a plâns că preocupările țării sale nu au fost luate în considerare de Occident.

Macron și Putin, discuție despre Ucraina: ”Occidentul nu a luat în considerare preocupările Rusiei”
Sursa foto: Le Figaro
de Cerasela Stafie    |    28 Ian 2022   •   18:28

Convorbirea dintre cei doi șefi de stat a avut loc vineri și a durat peste o oră. Președintele rus Vladimir Putin s-a plâns omologul său francez, Emmanuel Macron de respingerea de către Occident a cererilor sale de a duce la o detensionare a conflictului ruso-vestic din jurul Ucrainei și NATO.

Problema garanțiilor de securitate pe termen lung, obligatorii din punct de vedere juridic pentru Rusia, a devenit subiectul cheie de discuție. Putin a subliniat că Moscova va examina cu atenție răspunsul la proiectele sale de acorduri, primite de la SUA și NATO pe 26 ianuarie, și va decide asupra acțiunilor sale ulterioare.

”S-a subliniat că atât răspunsurile SUA, cât și cele ale NATO nu au luat în considerare preocupările principale ale Rusiei, cum ar fi prevenirea expansiunii NATO, respingerea desfășurării de arme ofensive în apropierea granițelor ruse și revenirea potențialului militar și a infrastructurii NATO la pozițiile din 1997, când a fost semnat Actul Fondator Rusia-NATO”, a transmis Kremlinul, scrie TASS.

Moscova a menționat că Occidentul a ignorat și o altă problemă cheie: „cum intenționează SUA și aliații săi să pună în aplicare principiul securității indivizibile, cimentat în documentele de bază ale OSCE și Rusia-NATO, care implică faptul că nimeni nu își poate consolida securitatea în detrimentul securitatea altor state”.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close