Antena 3 CNN Externe MAE cere explicații după ce lucrătorii români au fost acuzați că au dus coronavirusul în Germania

MAE cere explicații după ce lucrătorii români au fost acuzați că au dus coronavirusul în Germania

Ministerul Afacerilor Extern a transmis, joi, că a cerut clarificări autorităţilor germane, după ce premierul landului federal Renania de Nord-Vestfalia, Armin Laschet, a făcut declaraţii ”care lăsau o marjă de interpretare în sensul că lucrătorii români şi bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus”.

MAE cere explicații după ce lucrătorii români au fost acuzați că au dus coronavirusul în Germania
Sursa foto: Hepta
de Cristina Tudorache    |    18 Iun 2020   •   18:10

MAE precizează într-un comunicat că referirile făcute în acest context "ar putea aduce un prejudiciu de imagine lucrătorilor români din Germania".

MAE s-a autosesizat şi a contactat Ambasada Germaniei la Bucureşti pentru a semnala ”modul în care au fost percepute aceste declaraţii neclare, care lăsau o marjă de interpretare în sensul că lucrătorii români şi bulgari ar fi la originea acestui nou focar de coronavirus, şi pentru a solicita clarificarea, inclusiv publică, a declaraţiilor menţionate”.

Totodată,  Ambasada României la Berlin a adresat o scrisoare oficială premierului landului Renania de Nord-Westfalia, Armin Laschet, prin care a fost solicitată clarificarea declaraţiilor sale.

MAE precizează că pe fondul acestor evoluţii, Ralph Brinkhaus, deputat din landul Renania de Nord-Westfalia şi preşedinte al grupului parlamentar CDU/CSU din Parlamentul federal german, a contactat Ambasada României la Berlin pentru a transmite că muncitorii români nu sunt consideraţi în vreun fel responsabili pentru izbucnirea focarului de coronavirus.

×
Subiecte în articol: MAE Germania coronavirus
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close