Antena 3 CNN Externe Magnatul rus Serghei Polonski, arestat în timp ce se afla pe un iaht în Cambodgia

Magnatul rus Serghei Polonski, arestat în timp ce se afla pe un iaht în Cambodgia

Magnatul rus Serghei Polonski, arestat în timp ce se afla pe un iaht în Cambodgia
Sursa foto: Foto: facebook.com/sergey.polonsky?fref=photo
15 Mai 2015   •   23:41

Magnatul rus Serghei Polonski, care a acumulat o avere impresionantă în domeniul imobiliar şi apoi a fugit din Rusia, a fost arestat în Cambodgia în timp ce se afla pe un iaht, a anunţat vineri avocatul său, citat de agenţia DPA şi Agerpres.

Miliardarul fugar, în vârstă de 42 de ani, a trăit în ultimii ani pe insula sa privată din sud-estul Cambodgiei. În anul 2013 justiția rusă l-a pus sub acuzare în contumacie pentru delapidarea a 6 miliarde de ruble (circa 120 de milioane de dolari). Potrivit mass-media ruse, Polonski a sustras această sumă printr-o schemă de sifonare a fondurilor dinspre un proiect imobiliar către o societate care era în faliment.

Justiţia din Cambodgia a respins anul trecut cererea de extrădare primită din partea Rusiei, motivând că cele două ţări nu au încheiat un tratat de extrădare. Totuşi, în luna decembrie, autorităţile cambodgiene l-au obligat pe Polonski să părăsească acea insula privată, din cauza unui litigiu de proprietate cu un fost partener de afaceri.

De altfel, Polonski a avut probleme și cu justiţia din Cambodgia, unde a mai fost arestat la sfârşitul anului 2012 după ce doi dintre prietenii săi ar fi avut o confruntare cu marinari cambodgieni. A fost eliberat din arest câteva luni mai târziu, după ce s-a înţeles cu respectivii marinari să-i despăgubească.

La începutului anului în curs el a ameninţat că va da în judecată studiourile 20th Century Fox şi va cere o despăgubire de un miliard de dolari în urma apariţiei peliculei 'Elusive', în care el pare personificat într-un escroc ce poartă numele de Serghei Polyansky.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close