Antena 3 CNN Externe 15 alpiniști, prinși de o cădere masivă de zăpadă. Șapte elicoptere, trimise pentru recuperarea lor, în Elveția

15 alpiniști, prinși de o cădere masivă de zăpadă. Șapte elicoptere, trimise pentru recuperarea lor, în Elveția

O cădere majoră de seraci - blocuri masive de gheaţă - în vârful Grand Combin din Elveția, a mobilizat vineri șapte elicoptere și aproximativ patruzeci de salvatori. 15 alpiniști erau la fața locului.

15 alpiniști, prinși de o cădere masivă de zăpadă. Șapte elicoptere, trimise pentru recuperarea lor, în Elveția
Sursa foto: Colaj / Twitter / Franco Scarsella
de Cerasela Stafie    |    27 Mai 2022   •   17:30

Căderea seracilor a avut loc la o altitudine de 3.400 de metri, în timpul ascensiunii vârfului Grand Combin, vineri de dimineață. Aproximativ 15 alpiniști erau la fața locului, au anunțat autoritățile.

Mai puțin de zece ar fi fost duși la spital, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Valais. ”Câțiva alpinisti au fost răniți”, au spus polițiștii la începutul după-amiezii, potrivit publicației Tdg.ch.

Alerta a fost dată în jurul orei 06:20 de către alți drumeți și intervenția era încă în curs la prânz. Deocamdată nu sunt disponibile informații despre starea de sănătate a persoanelor afectate și nici despre naționalitatea acestora. Un raport va fi comunicat la sfârșitul zilei, au anunțat serviciile de salvare.

Ceilalți alpiniști aflați în zonă au fost și ei evacuați. Procurorii au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanțele producerii acestui eveniment.

×
Subiecte în articol: alpinisti cadere zapada
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close