Antena 3 CNN Externe Mai mulţi oficiali turci, inclusiv din armată, discută despre avionul doborât în Siria

Mai mulţi oficiali turci, inclusiv din armată, discută despre avionul doborât în Siria

Mai mulţi oficiali turci, inclusiv din armată, discută despre avionul doborât în Siria
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
23 Iun 2012   •   13:52

Ministrul de Externe turc, Ahmet Davutoglu a avut o întrevedere cu un oficial de rang înalt din armată, sâmbătă, după ce un avion turc a fost doborât cu o zi înainte, în Siria, conform Reuters.

Preşedintele turc Abdullah Gül a declarat sâmbătă că avionul militar turc doborât cu o zi înainte de Siria ar fi putut încălca spaţiul aerian sirian din cauza vitezei mari de deplasare, relatează AFP.
   
"Dacă vă gândiţi la viteza avioanelor atunci când zboară deasupra mării, ele depăşesc de mai multe ori frontierele, pentru perioade scurte de timp", a declarat el, citat de agenţia de presă Anatolia, adăugând că acest lucru nu ţine de o "intenţie rea".
   
"Sunt lucruri neintenţionate, care se produc din cauza vitezei avioanelor", a subliniat preşedintele turc în timpul unei vizite la Kayseri, în centrul ţării.
   
El a adăugat că au existat contacte telefonice cu regimul sirian după incident.
   
Cele două ţări, altădată aliate, şi-au retras reciproc diplomaţii.
   
Căutările erau în curs, sâmbătă, în Marea Mediterană, în largul privinciei turceşti Hatay (sud) pentru găsirea celor doi piloţi ai avionului F-4 Phantom care a decolat de la baza din Malatya (sud-est).
   
Un purtător de cuvânt al armatei siriene a confirmat vineri seara pentru AFP că avionul turc a fost doborât "după ce a intrat în spaţiul aerian sirian".

×
Subiecte în articol: oficiali turcia armata avion Siria presedinte
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close