Antena 3 CNN Externe Mândria New-York-ului şi-a pus haine de sărbătoare

Mândria New-York-ului şi-a pus haine de sărbătoare

Mândria New-York-ului şi-a pus haine de sărbătoare
Sursa foto: Foto: Twitter/panynj.gov
16 Dec 2011   •   15:38

Când va fi gata, va fi cea mai înaltă clădire din Manhattan, cu o arhitectură ameţitoare şi uluitor de ascuţită.

One World Trade Center a ajuns săptămâna aceasta la etajul 90 şi mai sunt doar 14 etaje pentru a atinge termenul de finalizare a construcţiei. Impresionanta structură poate fi văzută acum din toate cele 5 cartiere limitrofe şi devine treptat mândria New-York-ului.

Fotografii extraordinare prezintă renaşterea zonei din sudul insulei, după atacurile din 11 septembrie 2001, atunci când aproape 3000 de oameni au murit, în cel grav atac terorist de pe pământ american.

Piatra de temelie a clădirii One World Trade Center a fost pusă la 4 iulie 2004 şi se estimează să fie inaugurată în 2013. Până atunci, constructorii au decis să decoreze clădirea în spiritul Sărbătorilor de iarnă. Ei au adăugat lumini şi plase de protecţie multicolore, astfel că impunătoarea construcţie arată ca un imens pom de Crăciun.

Clădirea face parte dintr-un complex de 6 zgârie nori şi a fost proiectată de arhitectul David Childs. One World Trade Center se mândreşte cu aproape 300 de mii de metri pătraţi de birouri (jumătate din suprafaţă a fost închiriată deja), restaurante de lux şi alte zone publice.

×
Subiecte în articol: Manhattan Crăciun
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close