Antena 3 CNN Externe Manifestanţii pentru democraţie din Siria, atacaţi cu tunuri şi mitraliere. 37 de oameni au murit numai ieri

Manifestanţii pentru democraţie din Siria, atacaţi cu tunuri şi mitraliere. 37 de oameni au murit numai ieri

Manifestanţii pentru democraţie din Siria, atacaţi cu tunuri şi mitraliere. 37 de oameni au murit numai ieri
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
27 Dec 2011   •   07:25

Cel puţin 37 de persoane şi-au pierdut viaţa, ieri, în Siria, unde regimul continuă reprimarea sângeroasă a manifestaţiilor pentru democraţie. Tancurile au deschis focul împotriva demonstranţilor cu doar câteva ore înaintea sosirii primilor observatori ai Ligii Arabe, care au misiunea să monitorizeze situaţia din Siria.

Forţele regimului sirian au intervenit, în ultimele zile, deosebit de brutal mai ales în oraşul Homs, un bastion al protestatarilor. Cartierele locuite de aceştia au fost atacate, ieri, cu tunuri şi mitraliere, iar focul a fost mai intens decât în zilele anterioare. Observatorul sirian al Drepturilor Omului califică situaţia din Homs drept "înfricoşătoare".



Cel puţin 29 de civili au fost ucişi, ieri, la Homs, şi alţi opt în diferite oraşe siriene. Regimul lui Başar al-Assad nu pare deloc intimidat de sosirea primilor observatori ai Ligii Arabe, însărcinaţi să supravegheze respectarea drepturilor omului în Siria. Potrivit opoziţiei siriene din exil, câţiva observatori au ajuns deja la Homs, dar nu se pot deplasa în cartierele unde au loc lupte.

Guvernul de la Damasc susţine că observatorii sunt lideri să se deplaseze oriunde doresc. Siria a acceptat să primească observatorii Ligii Arabe după ce a fost suspendată din această organizaţie, ca o sancţiune pentru reprimarea violentă a protestelor. Potrivit Naţiunilor Unite, peste 5000 de oameni au fost ucişi în Siria de la începutul manifestaţiilor împotriva regimului, în luna martie.



×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close