x close

Manifestaţii violente la Chişinău. Îmbrânceli şi lovituri între membrii unui miting unionist şi opozanţii lor

de O.P.    |    26 Mar 2012   •   05:50
Manifestaţii violente la Chişinău. Îmbrânceli şi lovituri între membrii unui miting unionist şi opozanţii lor 442

Două mitinguri s-au terminat, ieri, cu violenţe pe străzile Chişinăului. 4 mii de moldoveni au sărbătorit împlinirea a 94 de ani de la unirea Basarabiei cu România. Spiritele s-au încins când aceştia s-au întâlnit cu 300 de participanţi ai unui miting anti-unionist, nemulţumiţi de celebrarea acestui eveniment istoric în Republica Moldova.

Cei 4 mii de oameni, ce au participat la un marşul unionist, au fost conduşi de Vitalia Pavlicenco, preşedintele Partidului Naţional-Liberal Moldova, susţinător fervent al unirii Republicii Moldova cu ţara noastră.

În acelaşi timp, cîteva sute de oameni au organizat un marş Anti-unire. Participanţii erau de părere că sărbătorirea unirii Basarabiei cu România este un act anti-naţional. Protestatarii au sărit la bătaie şi au încercat să îi oprească pe manifestanţii pro-unionişti.

Forţele de ordine au format un cordon de securitate în jurul miilor de oameni de la cele două mitinguri, pentru a calma spiritele.

Cu toate acestea, autorităţile par să ignore violenţele de la cele două mitinguri şi să privească partea pozitivă a evenimentelor de ieri.
Citeşte mai multe despre:

proteste
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati