Antena 3 CNN Externe Marea Britanie, consternată de veto-ul Rusiei şi Chinei în Consiliul de Securitate ONU la proiectul privind Siria

Marea Britanie, consternată de veto-ul Rusiei şi Chinei în Consiliul de Securitate ONU la proiectul privind Siria

Marea Britanie, consternată de veto-ul Rusiei şi Chinei în Consiliul de Securitate ONU la proiectul privind Siria
Sursa foto: Foto: comlsecretariat.org
19 Iul 2012   •   23:35

Rusia şi China au utilizat drepturile de veto în Consiliul de Securitate ONU pentru blocarea unui proiect de rezoluţie care ameninţa cu sancţiuni regimul din Siria, informează AFP.
   
"Marea Britanie este consternată de vetoul exercitat de Rusia şi China", a declarat ambasadorul britanic la ONU, Mark Lyall Grant, acuzând cele două mari puteri că "pun interesele naţionale în faţa vieţilor a milioane de sirieni".
   
În schimb, Rusia a argumentat, prin vocea ambasadorului Vitali Ciurkin, că proiectul de rezoluţie deschidea calea sancţiunilor şi unei intervenţii militare străine în Siria.
   
Statele Unite consideră că membrii Consiliului de Securitate ONU "au eşuat în totalitate" în criza din Siria, afirmând că vor intensifica acţiunile în afara acestui organism al Naţiunilor Unite, conform ambasadorului Susan Rice.
   
La rândul său, Parisul apreciază că decizia Moscovei şi Beijingului de blocare a proiectului de rezoluţie pune în pericol planul propus de emisarul Kofi Annan.
   

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close