Antena 3 CNN Externe Marea Britanie exclude posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina

Marea Britanie exclude posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina

Marea Britanie exclude posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina
de S.T.    |    25 Feb 2015   •   19:40

Marea Britanie a exclus miercuri posibilitatea de a trimite trupe combatante în Ucraina, precizare care vine la o zi după ce a anunţat trimiterea a 75 de consilieri şi instructori militari în această ţară pentru a contribui la antrenarea armatei ucrainene.

David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană

Ministrul britanic al apărării, Michael Fallon, a subliniat în faţa parlamentului de la Londra că această misiune de antrenament, care va începe la jumătatea lunii martie, a fost "clar definită" şi va fi trimisă în Ucraina în urma solicitării guvernului de la Kiev, transmite agenţia Reuters.

El a insistat că respectiva misiune nu va fi începutul unei intervenţii a armatei britanice, care nu va desfăşura trupe în Ucraina. "Nu desfăşurăm trupe combatante în Ucraina şi nici nu vom face acest lucru", a indicat Fallon când a fost întrebat dacă trimiterea personalului militar britanic în Ucraina va conduce de fapt la desfăşurarea unei misiuni speciale.

Citeşte şi:

Este NATO pregătită să răspundă ameninţării venite din partea Rusiei? Care este tehnica militară a statelor membre şi cum evoluează aceasta

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close