Antena 3 CNN Externe Mărirea salariilor, o speculaţie? Comisia Europeană: Nu am fost consultaţi pentru majorarea veniturilor în România

Mărirea salariilor, o speculaţie? Comisia Europeană: Nu am fost consultaţi pentru majorarea veniturilor în România

Mărirea salariilor, o speculaţie? Comisia Europeană: Nu am fost consultaţi pentru majorarea veniturilor în România
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    14 Mar 2012   •   12:17

Comisia Europeană nu a primit până acum nicio informare oficială cu privire la majorarea cu 16% a salariilor în sectorul public şi nici nu a fost consultată în legătură cu această "chestiune specială şi extrem de importantă", a informat, miercuri, biroul de presă al comisarului european pentru afaceri economice şi monetare, Olli Rehn, potrivit Agerpres.

"Cum se prevede clar în Memorandumul de înţelegere de la baza actualului program de asistenţă privind balanţa de plăţi, autorităţile române s-au angajat să consulte Comisia în mod oportun înainte de adoptarea , spun cei de la Bruxellesul.

De asemenea, Comisia Europeană a ţinut să reamintească faptul că, potrivit acordurilor, autorităţilor române li se cere să ofere toate informaţiile necesare privind orice măsuri sau reforme care ar putea avea un impact asupra evoluţiilor fiscale.

"Până acum, Comisia nu a primit nicio informaţie oficială privind majorarea cu 16% a salariilor în sectorul public şi nu a fost consultată asupra acestei chestiuni speciale şi extrem de importante", mai adaugă biroul de presă al comisarului Rehn.

Comisia precizează totodată că, imediat ce va primi informaţiile respective, va face analiza necesară şi va estima cu atenţie impactul unei astfel de măsuri asupra bugetului.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a declarat miercuri că nu a fost stabilită încă o dată fixă pentru majorarea salariilor bugetarilor, dar a dat asigurări că aceasta va avea loc.

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana România acord
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close