Antena 3 CNN Externe "Marș" al navelor rusești în largul Siriei. Ministerul rus al Apărării susţine că acestea vor opri doar pentru alimentare

"Marș" al navelor rusești în largul Siriei. Ministerul rus al Apărării susţine că acestea vor opri doar pentru alimentare

"Marș" al navelor rusești în largul Siriei. Ministerul rus al Apărării susţine că acestea vor opri doar pentru alimentare
12 Iul 2012   •   12:40
Nave de război ruseşti din cadrul a trei flote - de la Marea Baltică, Marea Nordului şi din Marea Neagră - au ieşit în larg, îndreptându-se spre Oceanul Atlantic pentru manevre navale, însă vor intra şi în portul sirian Tartus pentru alimentare, a relatat miercuri presa rusă, citată de Agerpres. Oficial, Moscova neagă că aceste aplicaţii ar avea vreo legătură cu războiul civil din această ţară, comentează joi presa rusă.
 
Navele din componenţa Flotei Nordului constituie nucleul acestui grup, printre care figurează nava antisubmarin 'Amiral Ceabanenko', navele de debarcare 'Aleksandr Otrakovski', 'Gheorghi Pobedonoseţ' şi 'Kondopoga', precum şi vasele de alimentare 'Nikolai Ciker' şi 'Serghei Osipov'. 
 
Flota rusă din Marea Baltică este reprezentată de nava 'Iaroslav Mudrîi' şi petrolierul 'Lena'. Flota de la Marea Neagră participă la aceste manevre de amploare cu nava antisubmarin 'Smetlivâi' cu escortă. 
 
Informaţiile despre 'marşul' navelor ruseşti spre coasta siriană au apărut în contextul în care media internaţionale au informat că în partea de est a Mediteranei se îndreaptă un grup naval al NATO, compus din fregate germane, turceşti şi franceze. Misiunea acestora, potrivit datelor oficiale, are un caracter antiterorist, dar unii analişti ruşi au presupus că NATO intenţionează în acest fel să intimideze puţin Damascul. Anterior, fregatele respective s-au aflat într-o misiune în largul coastei somaleze. 
 
Intrarea în portul Tartus pentru realimentarea cu apă, alimente şi combustibil este motivul oficial evocat de militarii ruşi pentru prezenţa escadrei navale de război ruse în largul coastei siriene. 
 
 

×
Subiecte în articol: Siria alimentare oceanul Atlantic
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close