Antena 3 CNN Externe Masacru în Mexic. Traficanţii de droguri au ucis 27 de persoane. 14 dintre victime au fost decapitate

Masacru în Mexic. Traficanţii de droguri au ucis 27 de persoane. 14 dintre victime au fost decapitate

Masacru în Mexic. Traficanţii de droguri au ucis 27 de persoane. 14 dintre victime au fost decapitate
Sursa foto: Foto: news.xinhuanet.com
09 Ian 2011   •   15:22

Regiunea turistică mexicană Acapulco a fost scena unui nou masacru săvârşit de traficanţii de droguri. 15 cadavre au fost descoperite în parcarea unui magazin. Toate, în afară de unul, erau decapitate. Alte 12 corpuri neînsufleţite au fost descoperite în alte cartiere ale oraşului.

Cadavrele decapitate aveau urme de tortură şi erau însoţite de mesaje ameninţătoare, semnate de liderul cartelului de traficanţi de droguri din zonă. Acesta este deja primul pe lista indivizilor puşi sub urmărire de poliţia mexicană.

Corpurile neînsufleţite au fost abandonate în apropierea unor maşini incendiate. În diferite părţi ale oraşului s-au găsit şi alte cadavre, inclusiv ale unor poliţişti.

Cartelul poartă un război extrem de brutal cu grupările rivale, pentru controlul oraşului Acapulco şi a căilor de trafic spre Statele Unite.

Asasinatele sângeroase şi schimburile de focuri au devenit fapte obişnuite în marele oraş iar turiştii, înspăimântaţi, încep să-l evite. În ultimii patru ani, crimele legate de traficul de droguri au făcut peste 30.000 de victime în Mexic.

Masacrul de la Acapulco este, însă, primul, de o asemenea amploare, din noul an.

 

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close