Antena 3 CNN Externe Masacru în Siria. Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs

Masacru în Siria. Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs

Masacru în Siria. Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    12 Mar 2012   •   11:36

Cel puţin 47 de cadavre de femei şi copii au fost găsite în oraşul Homs, din centrul Siriei, un "masacru" atribuit de opoziţie forţelor regimului şi de presa oficială unor "bande teroriste", relatează AFP.

Masacrul a fost comis duminică, iar Consiliul Naţional Sirian (CNS), principala formaţiune de opoziţie, a făcut apel la o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU.

Preşedintele Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO), Rami Abdel Rahman, a confirmat că femei şi copii au fost masacraţi în cartierul Karm al-Zeitun, dar nu a putut preciza numărul victimelor.

"Corpurile a cel puţin 26 de copii şi 21 de femei au fost găsite în cartierele Karm al-Zeitun şi al-Adawiye, unele având gâtul tăiat, altele înjunghiate de shabbiha (miliţiile pro-regim)", a afirmat Hadi Abdallah, un militant local din cadrul Comisiei Generale a Revoluţiei Siriene, care a adus în sprijinul declaraţiilor sale şi o înregistrare video.

Televiziunea de stat a acuzat "bande teroriste armate" că au "răpit cetăţeni în cartiere din Homs şi i-au ucis şi filmat pentru a genera reacţii internaţionale împotriva Siriei".

AFP precizează că nu poate confirma aceste informaţii din cauza restricţiilor impuse presei în Siria.

Conform lui Abdallah, "membri ai Armatei Siriene Libere (ASL) au reuşit să transporte corpurile în cartierul Bab Sebaa (în Homs), care este mai sigur". "În acest fel militanţii au putut să filmeze cadavrele", a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Siria televiziune
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close