Antena 3 CNN Externe Măsuri de securitate fără precedent în Turcia înaintea prezidenţialelor. Principalul contracandidat al lui Erdogan, cu vestă antiglonţ la miting

Măsuri de securitate fără precedent în Turcia înaintea prezidenţialelor. Principalul contracandidat al lui Erdogan, cu vestă antiglonţ la miting

În Turcia crește tensiunea înaintea alegerilor prezidențiale de mâine, iar măsurile de securitate devin din ce în ce mai dure. Se întâmplă după ce surse din cadrul Partidului Republican al Poporului au anunțat că au informații potrivit cărora principalul contracandidat al lui Erdogan ar urma să fie atacat.

de Cristi Popovici    |    13 Mai 2023   •   11:28

Kemal Kilicdaroglu, principalul contracandidat al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan la alegerile prezidențiale de mâine, a purtat ieri o vestă anti-glonț la un miting electoral. Decizia sa vine după ce pe rețelele de socializare au început să circule zvonuri cum că ar urma să fie atacat.

Pe imaginile transmise de televiziunile din Turcia de la locul miting-ului electoral care s-a ținut la Samsun, se vede și un număr sporit de forțe de ordine cu puști de asalt care a urcat pe scenă lângă Kilicdaroglu. Este prima dată când o astfel de protecție a fost vizibilă în timpul campaniei sale electorale, scrie presa locală.

Înaintea alegerilor de mâine, cel puțin două sondaje de opinie arată că Erdogan ar putea pierde din primul tur în fața lui Kemal Kilicdaroglu. Potrivit uneia din cercetările efectuate în perioada 10-11 mai pe un eșantion de aproape 4.000 de persoane în 28 de provincii, candidatul la președinție al opoziției unite ar câștiga alegerile în primul tur în fața președintelui actual, iar distanța dintre cei doi ar fi de 7,5 procente.

Conform rezultatelor acestui sondaj, Kilicdaroglu ar obține 51,7% din voturi, în timp ce Erduan ar obține doar 44,2 procente. Cel de-al 3-lea candidat rămas în cursă, Sinan Ogan, ar obține și el 2,8 procente, iar Muharrem Ince, candidatul care s-a retras joi din cursă, ar obține 1,3%, pentru că numele său încă apare pe buletinele de vot.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, partidul de guvernare, care îl susține pe Erdogan, ar ocupa primul loc în scrutin cu 34,5% din voturi, în timp ce partidul lui Kemal Kilicdaroglu ar obține 28,4% din voturi.

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close