Antena 3 CNN Externe Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea lui Berlusconi: "Dispari! În sfârşit!"

Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea lui Berlusconi: "Dispari! În sfârşit!"

Mii de manifestanţi sărbătoresc plecarea lui Berlusconi: "Dispari! În sfârşit!"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    12 Noi 2011   •   23:39

Mii de manifestanţi s-au reunit, sâmbătă seara, în diverse zone din Roma, ca să sărbătorească demisia fostului premier Silvio Berlusconi. Oamenii strigau "demisia, demisia".

Purtând drapele italiene tricolore - verde, alb, roşu - unii manifestanţi agitau pancarte pe care se poate citi "bye-bye Silvio!" sau pur şi simplu "Dispari!" şi "În sfârşit!".

Unii manifestanţi s-au reunit în faţa Palatului Chigi, sediul Guvernului, iar alţii în faţa Montecitorio, clădire adiacentă sediului Camerei Deputaţilor.

Alţi demonstranţi au preferat Quirinal, sediul preşedinţiei ţării, sau reşedinţa privată a lui Il Cavaliere, Palatul Grazioli.
 
"Astăzi, suntem aici pentru că suntem foarte, foarte bucuroşi că Berlusconi se duce în sfârşit acasă! Să se ducă acasă!", declară o manifestantă pe fondul fluierăturilor. "Ciao, şi mai ales, nu te întoarce!", afirmă un altul.

Liderul Poporului Violet, mişcarea care îl contestă pe Berlusconi şi care a luat naştere pe reţelele sociale, Gianfranco Mascia, se află şi el printre manifestanţi în faţa Palatului Chigi.

Premierul Italei, Silvio Berlusconi, a demisionat, sâmbătă seara, de la conducerea Guvernului italian. Il Cavaliere, în vârstă de 75 de ani, a părăsit imediat clădirea Palatului prezidenţial, constrâns să folosească o ieşire secretă, în timp ce mii de manifestanţi aplaudau şi agitau drapele, strigând "bufonule, bufonule!" la intrarea principală în palat.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi demisie manifestanti
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close