Antena 3 CNN Externe Milano, sub atacul imigranţilor după înjunghierea unui egiptean

Milano, sub atacul imigranţilor după înjunghierea unui egiptean

Milano, sub atacul imigranţilor după înjunghierea unui egiptean
Sursa foto: italia proteste
15 Feb 2010   •   03:43

Italia a fost lovită de un nou val de revolte după ce un egiptean a fost înjunghiat la Milano. Zeci de nord-africani furioşi, răsturnând maşini şi spărgând gemurile magazinelor într-o zonă a oraşului care a devenit unul din punctele multiculturale ale Europei.
Scandalul a început sâmbătă după ce un tânăr de 19 ani a fost ucis de un grup de imigranţi din America de Sud după o ceartă în autobuz.

Nord-africanii, majoritatea egipteni, au atacat apoi zona la NE de Via Padova distrugând magazinele şi afacerile deţinute de imigranţi din Peru, Ecuador şi alte state din America de Sud.
Viceprimarul din Milano, Riccardo De Corato, a declarat că violenţa a transformat zona într-un "vest sălbatic între găştile nord-africane şi sud-americane". Autorităţile au anunţat că vor începe să verifice documentele persoanele din cartierele cele diversificate etnic pentru opri imigraţia ilegală.
De Corato arăta că oficialii vor merge din clădire în clădire în zonele unde trăiesc imigranţii. Jumătate din cei 46 imigranţi ridicaţi de poliţie, sâmbătă, erau ilegal în Italia.
Liga de Nord, partid de dreapta, anti-imigraţie, din alianţa lui Silvio Berlusconi, a cerut expulzarea imigranţilor vinovaţi de violenţe.

Acesta este cel de-al doilea val violent cu implicarea imigranţilor în acest an, după cel din oraşul sudic Rosarno, din Calabria, unde muncitorii africani au incendiat maşini şi spart magazine ca protest contra atacurilor organizate de tineri albi.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close