Antena 3 CNN Externe Miliardarul George Soros a donat grupului său de ONG-uri 18 miliarde de dolari

Miliardarul George Soros a donat grupului său de ONG-uri 18 miliarde de dolari

Miliardarul George Soros a donat grupului său de ONG-uri 18 miliarde de dolari
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
de S.T.    |    17 Oct 2017   •   22:07

Miliardarul George Soros a decis să transfere 18 miliarde de dolari către Fundaţia pentru o Societate Deschisă, care devine astfel una din cele mai mari organizaţii filantropice din lume, informează Wall Street Journal care citează oficiali ai fundaţiei înfiinţată de miliardarul american.

Potrivit revistei Forbes, averea personală a lui George Soros este de 23 de miliarde de dolari.

După ce va prelua cea mai mare parte din averea lui Soros, Fundaţia pentru o Societate Deschisă va deveni una din cele mai mari organizaţii filantropice din lume şi a doua din SUA, în funcţie de active, după Bill and Melinda Gates Foundation.

Acest transfer de fonduri va transforma atât Fundaţia pentru o Societate Deschisă cât şi firma de investiţii a lui George Soros, Soros Fund Management LLC. Potrivit surselor citate de Wall Street Journal, Soros nu intenţionează să facă tranzacţii cu miliardele care acum aparţin Fundaţiei pentru o Societate Deschisă ci va face tranzacţii cu proprii săi bani care sunt păstraţi într-o firmă separată.

Soros, în vârstă de 87 de ani, este renumit pentru că în 1992 a făcut profit de un miliard de lire de pe urma pariurilor pe lira sterlină.

×
Subiecte în articol: George Soros
Parteneri
Hidroelectrica face angajări şi oferă salarii de 10.000 de lei
x close