Antena 3 Externe CE, noi propuneri de călătorie: Minorii cu părinții vaccinați nu vor sta în carantină

CE, noi propuneri de călătorie: Minorii cu părinții vaccinați nu vor sta în carantină

de Andreea Ştefan    |    31 Mai 2021   •   19:55
CE, noi propuneri de călătorie: Minorii cu părinții vaccinați nu vor sta în carantină Getty Images

Comisia Europeană a propus țărilor membre ca minorii, care au părinții vaccinați cu ambele doze, să nu stea în carantină, indiferent de țara în care călătoresc. Noile reguli de călătorie vin în sprijinul familiilor cu copii mai mici de 12 ani, care nu pot fi vaccinați anti-COVID-19.

Propunerea include și exceptarea de la testarea COVID-19 a copiilor mai mici de 6 ani.

„Propunem ca minorii care vor călători cu părinții să nu fie nevoiți să stea în carantină dacă părinții lor sunt scutiți - de exemplu, dacă sunt vaccinați. Propunem ca statele membre să fie de acord să scutească minorii mai mici de 6 ani de testare. Propunem ca testele PCR să fie considerate valide pentru 72 de ore, iar testele rapide antigen - în statele care le acceptă - pentru 48 de ore”,  a anunțat, luni, comisarul UE pentru justiție, Didier Reynders.

Aceste propuneri făcute de Comisia Europeană vin în condițiile în care UE se pregătește pentru introducerea certificatului verde de călătorie.

„Pașaportul Covid”, aprobat în Uniunea Europeană. Acesta ar putea intra în vigoare de la 1 iulie

Parlamentul European și statele-membre s-au pus de acord cu privire la certificatul sanitar european COVID, care ar facilita călătoriile în interioriul Uniunii Europene pe perioada pandemiei de coronavirus.

Călătorii vor putea demonstra prin acest document, care se va numi „certificatul verde digital european”, că au fost vaccinați împotriva COVID-19, că au un test negativ recent sau că au trecut deja prin boală. De fapt, acestea vor fi trei certificate distincte. 

Certificatul va fi disponibil fie în format digital, fie pe hârtie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close