Antena 3 CNN Externe MISTERUL ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. "E ca şi cum s-a făcut lumină dintr-odată!"

MISTERUL ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. "E ca şi cum s-a făcut lumină dintr-odată!"

MISTERUL ascuns în spatele celui mai cunoscut tablou din lume a fost descifrat. "E ca şi cum s-a făcut lumină dintr-odată!"
de O.P.    |    12 Iun 2013   •   07:51

Este cel mai cunoscut şi totodată controversat tablou din lume, iar criticii de artă susţin că în spatele lui s-ar afla o mulţime de simboluri şi semne menite să ne descopere o lume ascunsă şi plină de mistere.

Istoricul de artă italian Carla Glori susţine că ştie sigur cine este femeia al cărei zâmbet misterios a fascinat o lume întreagă. Potrivit ei, Mona Lisa ar fi Bianca Giovanna Sforza.

Expertul în artă a ajuns la acestă concluzie după ce a studiat şi a analizat numerele şi literele din ochii Mona Lisei, cât şi simbolurile apărute pe fundalul tabloului, chiar deasupra umărului stâng: acolo apare numărul 72, iar potrivit istoricului italian, Da Vinci ar fi făcut referire la anul în care podul ar fi fost distrus de inundaţii.

Acelaşi număr se găseşte şi în zona dintre sprâncene, chiar deasupra nasului.

Aceste descoperiri au facut ca istoricul să presupună că Bianca Sforza, al cărei tată era un nobil care controla acea parte a podului, este celebra Mona Lisa.

×
Subiecte în articol: Mona Lisa
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close