Antena 3 CNN Externe Moartea comandantului parașutiștilor ruși din Siria este învăluită în mister

Moartea comandantului parașutiștilor ruși din Siria este învăluită în mister

Moartea comandantului parașutiștilor ruși din Siria este învăluită în mister
19 Dec 2016   •   17:37

Comandantul batalionului de parasutisti rusi, maiorul Sanal Sancirov, a fost ucis in Siria si a fost deja inhumat in Kalmakia natala - republica situata la Marea Caspica - in data de 13 decembrie, informeaza luni postul de radio Eho Moskvi, citand portalul Meduza, in conditiile in care Moscova pastreaza tacerea cu privire la implicarea armatei sale in operatiuni la sol in Siria, relateaza Agerpres.

Circumstantele mortii ofiterului rus raman necunoscute, iar Ministerul Apararii de la Moscova s-a abtinut de la orice comentariu. Informatia despre funeraliile ofiterului ucis in Siria a fost confirmata de administratia localitatii Yaskul din Kalmakia, localitatea de bastina a acestuia. Primele informatii cu privire la moartea comandantului parasutistilor rusi in Siria au aparut inca in data de 12 decembrie in reteaua de socializare "VKontakte", dar Ministerul Apararii rus nu a dorit sa faca lumina in acest caz.

Maiorul Sancirov a servit in unitatea militara 74.507, Brigada de desant 56, care stationeaza in mod permanent la baza din orasul Kamasin, regiunea Volgograd. La ora actuala, Moscova a recunoscut oficial moartea a 26 de militari ai sai in campania din Siria, inceputa la sfarsitul lunii septembrie 2015, intre care doua asistente medicale decedate in urma unor tiruri la Alep.

×
Subiecte în articol: Siria
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close