Antena 3 CNN Externe Montreal. Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva creşterii taxelor şcolare

Montreal. Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva creşterii taxelor şcolare

Montreal. Mii de persoane au participat la o manifestaţie împotriva creşterii taxelor şcolare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Mai 2012   •   17:25

Mai multe cocteiluri Molotov au fost aruncate vineri seara la Montreal, în timpul unei manifestaţii a mai multor mii de persoane, conform poliţiei care a declarat acest marş ca fiind ilegal, relatează AFP.
   
Conform mărturiilor, între 3.000 şi 5.000 de persoane s-au adunat în calm centrul oraşului Montreal pentru a protesta faţă de "legea specială", pe care Parlamentul provincial a adoptat-o la sfârşitul după amiezii, în încercarea de a pune capăt conflictului cu studenţii, început în urmă cu peste 14 săptămâni.
   
Cu puţin timp înainte de ora 22.00 locală (5.00, ora României), mai multe incidente au fost semnalate, printre care aruncări de proiectile în ofiţerii de poliţie, precum şi apariţia mai multor focuri pe străzile acestui oraş.
   
Câteva străzi din centru precum şi autostrada urbană au fost închise ca urmare a lansării mai multor cocteiluri Molotov.
   
Studenţii din Montreal au manifestat în fiecare seară în ultimele trei săptămâni, sprijinind greva începută în luna februarie în semn de protest faţă de creşterea taxelor şcolare.
   
O altă manifestaţie s-a desfăşurat vineri seara, paşnic, în Quebec, la aceasta participând mai mulţi lideri ai studenţilor care au denunţat această lege şi limitarea libertăţii de exprimare pe care aea o impune, potrivit lor.

×
Subiecte în articol: manifestatie protest studenti Politie
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close