Antena 3 CNN Externe Moscova a prezentat bilanţul pierderilor în timpul invaziei din Ucraina

Moscova a prezentat bilanţul pierderilor în timpul invaziei din Ucraina

Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a prezentat primele rapoarte privind numărul victimelor înregistrate în timpul invaziei din Ucraina.

Moscova a prezentat bilanţul pierderilor în timpul invaziei din Ucraina
Sursa foto: en.kremlin.ru
de Claudia Popovici    |    02 Mar 2022   •   20:54

Ministerul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a prezentat primele rapoarte privind numărul victimelor înegistrate în timpul invaziei din Ucraina, scrie BBC.

Instituția susține că 498 de soldați ruși au fost uciși și 1.597 răniți până în prezent, potrivit presei ruse.

Afirmația este semnificativ mai mică decât evaluarea Ucrainei cu privire la victimele rusești, Kievul susținând că au fost uciși 5.840 de soldați ruși.

De asemenea, Rusia a susținut că peste 2.870 de militari ucraineni au fost uciși și aproximativ 3.700 au fost răniți. Kievul nu a oferit informații.

BBC spune că nu poate verifica în mod independent nici afirmațiile rusești, nici pe cele ucrainene, dar Ministerul britanic al Apărării consideră că forțele Moscovei au suferit pierderi grele, notează Mediafax. 

Anterior, serviciile de urgență ucrainene au declarat că peste 2.000 de civili și 10 membri ai serviciilor de urgență au fost uciși până în prezent.

Până în prezent aproximativ 100.000 de soldați ruși au invadat Ucraina

Potrivit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, circa 100.000 de militari ruşi sunt la ora actuală pe teritoriul Ucrainei.

Armata ucraineană  a opus până în prezent o rezistenţă puternică forţelor ruse.

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close