Antena 3 CNN Externe Moscova ameninţă. Ce vor face ruşii în cazul trimiterii de instructori NATO în Ucraina

Moscova ameninţă. Ce vor face ruşii în cazul trimiterii de instructori NATO în Ucraina

Moscova ameninţă. Ce vor face ruşii în cazul trimiterii de instructori NATO în Ucraina
de S.T.    |    03 Mar 2015   •   13:32

Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord nu a luat nicio decizie cu privire la o eventuală trimitere în Ucraina a unor instructori britanici sau din alte ţări membre, dar, dacă se va întâmpla acest lucru, Moscova va lua toate măsurile, inclusiv de ordin tehnico-militar, pentru neutralizarea unei potenţiale ameninţări create de prezenţa NATO în această ţară, a declarat luni ambasadorul Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică, Aleksandr Gruşko, la postul de televiziune Rossia-24, citat de TASS.

Diplomatul rus a exclus posibilitatea implicării militare a NATO în Ucraina. "Este absolut exclus. Mulţi lideri, atât din partea unor ţări, cât şi din partea conducerii Alianţei au făcut declaraţii că NATO nu are niciun rol în acest conflict. Alianţa nu consideră că este organizaţia care în mod direct ar trebui să fie responsabilă pentru provocările asociate conflictului din Ucraina. NATO consideră că Rusia şi ONU sunt cele care trebuie să joace un rol", a afirmat Gruşko.

Cu toate acestea, reprezentantul permanent al Rusiei la Alianţa Nord-Atlantică şi-a exprimat regretul că "prin acţiunile lor, unele ţări toarnă gaz pe focul acestui conflict". Astfel, a spus el, trimiterea unor instructori şi furnizarea de asistenţă tehnico-militară lucrează în favoarea "partidei războiului" de la Kiev, creează unor lideri ucraineni iluzia că această criză "poate fi rezolvată prin mijloace militare", a afirmat Gruşko.

Citeşte şi:

David Cameron: Marea Britanie va trimite personal militar pentru a pregăti armata ucraineană

Ucraina vrea arme de la americani. Ce s-ar întâmpla dacă SUA le-ar îndeplini dorinţa

×
Subiecte în articol: NATO Ucraina
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close