Antena 3 CNN Externe Moscova cere "fapte" împotriva terorismului în Siria

Moscova cere "fapte" împotriva terorismului în Siria

Moscova cere "fapte" împotriva terorismului în Siria
de S.T.    |    22 Sep 2015   •   13:59

Rusia a condamnat luni bombardarea cu o zi înainte a Ambasadei sale de la Damasc, îndemnând la "fapte" împotriva terorismului şi mobilizând, potrivit Washingtonului, 28 de avioane de luptă în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

Potrivit unor oficiali americani, este vorba despre bombardiere de tip Su-24 şi de avioane pentru atac la sol de tip Su-25, mobilizate în provincia Lattakia, în vestul Siriei, un fief al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Au implementat capacitatea de a efectua bombardamente. Unde, când şi în sprijinul cui nu ştim", a rezumat, sub protecţia anonimatului, unul dintre oficialii contactaţi de AFP.

Ministerul rus de Externe a îndemnat, într-un comunicat, la "acţiuni concrete", după căderea, duminică, pe teritoriul reprezentanţei diplomatice ruseşti, în capitala siriană, a unui obuz care însă nu a provocat pagube.

"Obuzul a fost tras din cartierul Jobar, unde s-au baricadat grupări ostile Guvernului sirian", a acuzat Moscova.

Apreciind că acest bombardament a constituit un "act terorist", diplomaţia rusă a anunţat că aşteaptă "o condamnare clară din partea întregii comunităţi internaţionale, inclusiv a actorilor regionali" şi a reclamat "fapte, nu doar vorbe".

Citeşte şi:

Rusia şi Israel, acord important privind acţiunile militare în Siria


×
Subiecte în articol: Rusia Siria Damasc terorism
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close