x close

Moscova cere "fapte" împotriva terorismului în Siria

de S.T.    |    22 Sep 2015   •   13:59
Moscova cere "fapte" împotriva terorismului în Siria 534

Rusia a condamnat luni bombardarea cu o zi înainte a Ambasadei sale de la Damasc, îndemnând la "fapte" împotriva terorismului şi mobilizând, potrivit Washingtonului, 28 de avioane de luptă în Siria, relatează AFP în pagina electronică.

Potrivit unor oficiali americani, este vorba despre bombardiere de tip Su-24 şi de avioane pentru atac la sol de tip Su-25, mobilizate în provincia Lattakia, în vestul Siriei, un fief al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

"Au implementat capacitatea de a efectua bombardamente. Unde, când şi în sprijinul cui nu ştim", a rezumat, sub protecţia anonimatului, unul dintre oficialii contactaţi de AFP.

Ministerul rus de Externe a îndemnat, într-un comunicat, la "acţiuni concrete", după căderea, duminică, pe teritoriul reprezentanţei diplomatice ruseşti, în capitala siriană, a unui obuz care însă nu a provocat pagube.

"Obuzul a fost tras din cartierul Jobar, unde s-au baricadat grupări ostile Guvernului sirian", a acuzat Moscova.

Apreciind că acest bombardament a constituit un "act terorist", diplomaţia rusă a anunţat că aşteaptă "o condamnare clară din partea întregii comunităţi internaţionale, inclusiv a actorilor regionali" şi a reclamat "fapte, nu doar vorbe".

Citeşte şi:

Rusia şi Israel, acord important privind acţiunile militare în Siria


Citeşte mai multe despre:

Rusia Siria Damasc terorism
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati